TOSAM

Kleur

Risograph inkt is gemaakt op oliebasis. Omdat het vet is heeft het tijd nodig om te drogen. Riso inkt is transparant en nieuwe kleuren kunnen gemengd worden door twee kleurlagen over elkaar heen te drukken.
Onze kleuren
Zwart / Black U / #000000 Rood / Warm Red U / #FF665E Blauw / 3005 U / #0078BF
Cornflower / 292 U / #62A8E5 Geel / Yellow U / #FFE800 Fluo-roze / 806 U / #FF48B0
Groen / 354 U / #00A95C Mat goud / 1245 U / #BB8B41 / !A4! Oranje / ORANGE 021 U / #FF6C2F / !A4!
De Pantone en hexadecimale waarden zijn interpretaties die erg dicht in de buurt komt van de Riso inktkleuren. Afhankelijk van de gebruikte papiersoort zal het resultaat variëren. Bestel hier onze Kleurenwijzer.
De risograph drukt in volvlak, halftoon- en korrelraster. Rasters zijn kleurgradaties gemaakt door middel van stippen. Wanneer wij bijvoorbeeld licht rood drukken is dit niet een andere kleur dan de rode inkt, maar eerder een optisch effect door het rood in kleine stippen te drukken. Hoe meer wit tussen de stippen, hoe lichter het rood er uit zal zien. In de fijnheid van het halftoonraster kan worden gevarieerd tussen 43lpi, 71lpi en 106lpi. Afhankelijk van of het ontwerp lijnwerk, volvlakken, vlakken met gevarieerde bedekking of tekst bevat kiezen wij de bijpassende instelling, tenzij het anders is vermeld in de aanvraag.

Full color drukwerk
Wij drukken met losse steunkleuren en niet in full color CMYK. Het is wel mogelijk full color te benaderen door CMYK afbeeldingen in lagen te scheiden en ze vervolgens in bijv. cornflower/roze/geel/zwart te drukken. Wij kunnen je hier extra informatie en hulp bij aanbieden.