TOSAM

STUDIO

Wekelijks runnen Selma en Thomas op donderdag en vrijdag de TOSAM stencilwerkplaats. In de rest van de tijd werken zij aan ontwerp- en illustratieopdrachten en eigen projecten.

Selma is in 2015 is grafisch ontwerper en is afgestudeerd met een pleidooi voor verveling. Sinds ze is afgestudeerd werkt ze als zelfstandig grafisch ontwerper aan voornamelijk boeken, tijdschriften en is ze ook meer gaan illustreren met dank aan alle mogelijkheden die zij zag in de Risograph. Ze begon te helpen bij uitgeverij Wuft met bijvoorbeeld het bedenken en bouwen van de super interactieve mini magazine machine (s.i.m.m.m.). Later heeft ze in kapitaal samen met onder andere Thomas een groot deel van de organisatie en workshops van de risowerkplaats op zich genomen.

In oktober 2016 stond zij aan de wieg van TOSAM: een eigen zelfstandige werkplaats. Sindsdien is ze continu bezig om het medium verder te ontdekken en mensen blij te maken met de mooiste risoprints!

www.selmahoitink.nl

Thomas is grafisch ontwerper. Hij studeerde in 2012 af aan de HKU met een audiovisuele installatie over dagelijkse routines en sleur, waarmee iedereen via een interactieve vragenlijst een persoonlijk ritme kon laten componeren: de DC-365D. Na het afstuderen richtte hij met Jorrit Kiel en Peter van Dijk Uitgeverij Wuft op, een kleine uitgeverij voor strips en illustratie, waarvoor de eerste risoprinter werd aangeschaft.

Naast de risodrukkerij werkt Thomas voornamelijk in opdracht aan boekprojecten, illustraties en websites. In zijn eigen werk komen onderwerpen als gewoontes en routine weer terug en er is vaak ook een riso-experiment aan de gang.

www.thomasvandervlis.nl


Blog